Programma

'This Charming Man' door Johnny Marr in nieuw jasje

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. 'This Charming Man' door Johnny Marr in nieuw jasje

Oud-gitarist van The Smiths, Johnny Marr, stond in 2019 solo op Glastonbury. Eén van zijn grootste hits stond echter niet op de setlist.

Toen The Killers zaterdagavond tijdens het toegift van hun show Johnny Marr het podium opriepen, was de verrassing des te groter dat Johnny 'This Charming Man' alsnog speelde.

'This Charming Man'

Johnny Marr hoeft het nummer alleen maar in te zetten, of het publiek gaat helemaal los. 'This Charming Man' is een lastig nummer om in je eentje uit te voeren. Normaal zingt Johnny de teksten en wordt hij ondersteund door een gitarist. Extra bijzonder aan dit optreden is met The Killers is dat de rollen voor nu eens zijn omgedraaid. Marr focust zich tijdens het optreden op het gitaarspel en The Killers' zanger Brandon Flowers neemt de zang op zich.

Bekijk 'This Charming Man' met The Killers en Johnny Marr hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krijg je geen genoeg van Johnny Marr? De legendarische gitarist hoefde gelukkig na 'This Charming Man' niet direct zijn spullen te pakken. Samen met The Killers mocht hij met 'Mr. Brightside' de zaterdagavond van Glastonbury afsluiten. Het nummer heeft sinds het uitkwam een legendarische status in Engeland, zoals ook te zien is aan het uitbundige publiek dat woord voor woord keihard meezingt.

'Up and down the neck'

Dit was wel wat andere koek dan 'This Charming Man' vertelde Marr later in een interview met Absolute Radio: "Dat klopt inderdaad. Het is wat minder 'up and down the neck'. Ik moest het voor mezelf wat uitbreiden om het een beetje spannend te maken."

Bekijk 'Mr. Brightside' met Johnny Marr hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie