Programma

Blaudzun live bij Ekdom In De Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun live bij Ekdom In De Ochtend

Blaudzun speelde dinsdagochtend live bij Ekdom In De Ochtend. Hij deed zijn nieuwe single 'Hey Now' en een bijzondere Top 2000-cover.

'Hey Now'

Blaudzun is het nieuwe jaar meteen knallend begonnen. Zijn nieuwe single 'Hey Now' wordt op 1 januari meteen Top Song. In april komt het nieuwe album 'Up' van de singer-songwriter uit, ook op LP. "Vinyl is belangrijk voor me. Ik vind het tof als er dan ook echt een LP-versie uit is op de releasedatum van het plaat." Volgens Blaudzun zijn op het nieuwe album de melodieën de baas. Het is de eerste keer dat hij zijn nieuwe single 'Hey Now' live op de radio speelt, en hoe!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Indonesië

Gerard probeert Blaudzun al een tijdje te strikken om zijn nieuwe single bij Ekdom In De Ochtend te komen spelen. Dat dit tot nu toe niet is gelukt, heeft een bijzondere reden. "We hebben eerst de plaat afgemaakt en daarna zijn we meteen naar Java gegaan. Daar hebben we vier concerten gedaan. Die zijn super goed bezocht en het dak ging eraf", aldus Blaudzun. Het Erasmushuis in Jakarta heeft hem uitgenodigd om te trip te maken, omdat zij ervan op de hoogte zijn dat zijn opa en oma op Java geboren zijn. "Voor mij een goede reden om daar eens heen te gaan. Hun huis stond er nog. Mijn overgroot opa heeft daar een apotheek gehad en de letters stonden nog op de gevel. Dat is dan heel bijzonder om te zien."

Blaudzun wacht nog tot het vinyl geperst is, maar de plaat is af!

Heroes

Natuurlijk waagt Blaudzun zich ook aan een Top 2000-cover. En wat voor een! Hij kiest ervoor om 'Heroes' van David Bowie te spelen. Zijn cover is helemaal in eigen stijl, maar ook de Blaudzun-versie van 'Heroes' mag er zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom In De Ochtend
​DJ: Gerard Ekdom
Elke werkdag 6.00 - 9.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie