Programma

Podcasts zorgen voor forse groei gebruik Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Podcasts zorgen voor forse groei gebruik Spotify

Spotify heeft een goed jaar achter de rug. Het gebruik van de dienst groeide in het eerste kwartaal 29 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Vooral het luisteren naar podcasts heeft hieraan bijgedragen volgens de streamingdienst.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Spotify nam begin 2019 podcastuitgevers Gimlet en Parcast over en breidde het assortiment uit tot meer dan 700.000 podcasts. "We zien duidelijke aanwijzingen dat het gebruik van podcasts leidt tot een grotere algemene betrokkenheid. Ook zien we aanwijzingen dat onze investeringen in podcasts een positief effect hebben op de conversie van gratis naar betaalde gebruikers", aldus Spotify.

NPO Radio 2 podcasts

Heb je de podcasts van NPO Radio 2 al eens gecheckt? Hieronder een lijstje van podcasts van Ruud de Wild, Bart Arens en Wouter van der Goes die je absoluut niet mag missen!

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild. 30 minuten lang. Een bekende gast. Dat is het format van 30 MINUTEN RAUW. Een halfuur lang stelt Ruud iedere week een andere gast vlijmscherpe vragen. De wekker wordt gezet er wordt geen vraag geschuwd. Afgelopen week was Filemon Wesselink te gast, met wie Ruud onder andere sprak over één van hun overeenkomsten: de laatste momenten van Pim Fortuyn. Luister hieronder naar de aflevering.

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Luuk Ikink (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Barts Classic Track

In Barts Classic Track bespreekt Bart Arens samen met de artiest in kwestie hoe zijn of haar grote Nederlandse hit tot stand is gekomen. Achter het mengpaneel van de Wisseloord Studios wordt de track laagje voor laagje ontleed en hoor je hoe het nummer is ontstaan. Luister hieronder terug hoe bijvoorbeeld 'A Night Like This' van Caro Emerald is opgebouwd.

#13 - Caro Emerald - A Night Like This - Barts Classic Track

De Derde Kamer

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap. Aan de hand van hedendaagse voorbeelden en in begrijpelijke taal leggen ze alles uit wat jij moet weten over politiek Den Haag. Luister hieronder naar de nieuwste aflevering van De Derde Kamer, waarin onder andere Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren aan het woord komt.

#2 - DE DERDE KAMER met Esther Ouwehand, Voltooid Leven, Coronavirus en Lerarenstaking (S02) - De Derde Kamer

Maar natuurlijk hebben we er nog veel meer, zoals bijvoorbeeld Simone's Songlines, Originals Alfabet en Blokhuis de Podcast. Check ze allemaal op de algemene podcastpagina. Blijf je ook gelijk op de hoogte van de nieuwe podcast van Caroline Brouwer, De Harde Bonanza! Een moetje voor iedere metalfan.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie