Programma
EO

Yousra dreigt op straat te belanden maar luisteraar Willy grijpt in: 'Ik ben helemaal stil'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Yousra dreigt op straat te belanden maar luisteraar Willy grijpt in: 'Ik ben helemaal stil'

2 jaar geleden moet Yousra met spoed uit huis vanwege haar slechte thuissituatie. Ze verblijft momenteel in een opvangcentrum, maar kan daar niet langer blijven. En dat betekent dat Yousra binnenkort dakloos kan worden. Tannaz steekt daar samen met luisteraar Willy een stokje voor.

Yousra belt naar Dit is Tannaz omdat ze in een lastig pakket zit. De mannenopvang in Brabant waar ze op dit moment verblijft, is geen veilige haven voor haar. "Als je als vrouw met mannen wordt geplaatst, kun je begrijpen dat het geen veiligheid oproept." Ze kaart dit aan, maar voelt zich niet serieus genomen. "Ze kunnen verder niks meer voor mij betekenen.'

'Ten einde raad'

Het lukt Yousra niet om zelfstandig een nieuwe woning te vinden. En doet daarom een oproep bij Tannaz: "Ik hoop dat een jonge dame of iemand een studio heeft of een kamer waar ik terecht kan", vraagt ze. "Ik ben ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik moet doen."

Video niet beschikbaar

'Helemaal stil'

Als luisteraar Willy midden in de nacht de situatie van Yousra hoort, aarzelt hij geen moment en doet haar in de uitzending een aanbod. "Ik ben een vader van vijf kinderen, woon in een best groot huis en we hebben een driekamerappartement: woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer. En die zou je kunnen gebruiken als je wilt. Weliswaar tot een bepaalde periode, want daarna heb ik hem toegezegd aan een van mijn kinderen. Maar het goede nieuws is dat we de bovenverdieping ook gaan verbouwen tot appartement. Dus dan zou je daar naartoe kunnen verhuizen, als het jou bevalt."

Een warm voorstel van een wildvreemde. Yousra is dan ook duidelijk geraakt door Willy’s aanbod. "Ik ben echt helemaal stil."

Een baan toe

Als kers op de taart, biedt Willy haar ook nog een baantje aan. "Je zou ook kunnen werken, want ik heb nu een poetsvrouw. Als ik die aan de kans schuif - met alle respect, maar ze heeft heel veel meer adressen - en zij zou bij ons meehelpen in de huishouding, want mijn vrouw heeft een drukke baan en ik heb een drukke baan en mijn eigen kinderen doen eigenlijk helemaal niks, dan kunnen we er nog over praten." Yousra klinkt meteen enthousiast: "Ik ben huishoudelijke hulp."

Niet alleen Yousra en Wily lijken blij elkaar te hebben ontmoet. "Ik houd van jou, Willy", zegt een geëmotioneerde Tannaz. Luister hieronder het gesprek met Willy terug.

Video niet beschikbaar

Dit Is Tannaz

Je hoort Dit Is Tannaz (EO) iedere dinsdag tot en met vrijdag tussen 04:00-06:00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie