Programma

Met deze muziek irriteerde Mark Tuitert zijn ploeggenoten

  1. Nieuwschevron right
  2. Met deze muziek irriteerde Mark Tuitert zijn ploeggenoten

Oud-schaatser Mark Tuitert draaide graag een stevige beuker als voorbereiding op een rit, wat hem niet altijd even populair maakte bij zijn ploeggenoten.

"Als we de anderen echt wilden irriteren, zetten we een keiharde beuker op", vertelt de Olympisch kampioen in gesprek met Dolf Jansen in Zomerspijkers. Daarbij ging Tuiterts voorkeur vooral uit naar rauwe grunge en metal.

Soundgarden

Het leverde scheve blikken op van ploeggenoten, al had Tuitert wel een medestander in zijn collega Gianni Romme. Via een videoboodschap draagt Romme een track van Soundgarden op aan Tuitert. "Mark en ik hebben dezelfde voorliefde voor muziek, en wij vonden elkaar altijd", legt Romme uit.

Bekijk het interview hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd naar de track die Romme aan Tuitert opdraagt? Het gaat om Birth Ritual van Soundgarden, de band van Chris Cornell. Beluister het nummer hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zomerspijkers

In Zomerspijkers bepalen bekende gasten twee uur lang de muziek op NPO Radio 2. Hun eerst gekochte single, of die ene zomerhit die altijd is bijgebleven: Danny Vera, Natacha Harlequin, Jan Jaap van der Wal, Laila Frank, Mark Tuitert en Bert Visscher delen het met je. En onze gast wordt iedere week verrast met een plaat van een goede vriend.

Foto: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie