Programma

Gerben rent het Pieterpad (498 kilometer) in 4 dagen voor goed doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerben rent het Pieterpad (498 kilometer) in 4 dagen voor goed doel

Ultraloper Gerben Oevermans probeert het Pieterpad van 498 kilometer in een recordtijd te lopen voor het goede doel. Jan-Willem en Jeroen belden hem om te vragen hoe het gaat.

Eigenlijk zou Gerben in september meedoen aan de Spartathlon in Griekenland, een hardloopwedstrijd van 246 kilometer. Helaas werd de wedstrijd afgeblazen in verband met corona, maar dat hield Gerben niet tegen om alsnog te lopen. "Ik dacht dan is het Pieterpad ook nog een optie, want het is het langste pad van Nederland. Dan gaan we dat maar doen", aldus Gerben.

Goed doel

De langeafstandsroute loopt van Pieterburen in Groningen helemaal door tot de zuidelijke Sint-Pietersberg in Maastricht. 498 kilometer lang. Gemiddeld kost het zo'n 26 dagen om deze route af te leggen, maar Gerben legt de lat voor zichzelf hoog. Hij probeert de route in slechts 4 dagen te voltooien. Als dat lukt, heeft Gerben een record te pakken. "Ik moet wel stevig doorstappen", vertelt Gerben. Met zijn tocht haalt hij geld op voor de kindsponsororganisatie Compassion. "Compassion helpt kwetsbare kinderen in de hele wereld", vertelt hij.

Benieuwd hoe Gerben deze recordpoging te lijf gaat? Bekijk dan het hele interview hier:

Video niet beschikbaar

Lees hier meer over de actie van Gerben.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Instagram/ultrarunnergerben

Ster advertentie
Ster advertentie