Programma
BNNVARA

Over twee weken heeft Henk alle landen ter wereld bezocht

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Over twee weken heeft Henk alle landen ter wereld bezocht

Reizen is al ruim veertig jaar Henks lust en leven: de inwoner van Nunspeet heeft over twee weken alle landen van de wereld bezocht. Hij vertelt bij Jan-Willem Start Op over zijn indrukwekkende reisprestaties.

"Waar kan ik heen?", vroeg een bekende Henk zich ooit af. Voor Henk Vinke uit Nunspeet werd het al snel duidelijk: overal. Bij Jan-Willem Start Op vertelt hij hoe hij 44 jaar geleden begon met reizen, en inmiddels vrijwel alle landen van de wereld bezocht heeft. "Ik begon toen ik m'n eerste salaris had gehad, en toen ben ik door blijven gaan. Ik was toen net 21."

Zo bleef Henk sindsdien de wereld afreizen, al duurde het even voordat hij zich als doel stelde om voet in elk land te zetten. "In het begin was ik nog niet zo aan het scoren, maar op een gegeven moment was ik wel lekker bezig", legt hij uit. "Dan ga je tellen, en denk je: gok, ik zit op vijftig landen. Dat is fantastisch, laat ik even doorgaan."

Het laatste land

Over twee weken vinkt Henk het 196ste land op zijn checklist af: Saoedi-Arabië. Het was tot voor kort onmogelijk om naar dat land af te reizen, legt Henk uit. Saoedi-Arabië opende in 2019 pas de grenzen voor toeristen.

Benieuwd wat Henk het meest indrukwekkende land vond tijdens zijn vele reizen? Beluister het hele gesprek hieronder:

Over twee weken heeft deze man elk land van de wereld bezocht

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie