Programma

U2-drummer Larry Mullen Jr. gebruikt drumstel op eigen manier

  1. Nieuwschevron right
  2. U2-drummer Larry Mullen Jr. gebruikt drumstel op eigen manier

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely elke week een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat Larry Mullen Jr., de geheimzinnige man achterin op het podium bij U2.

Op negenjarige leeftijd kreeg Larry interesse in de drums. Zijn vader zei tegen hem: “You need to learn.” Bij de fanfare leerde de Dubliner op militaire wijze ritmes tikken en bladmuziek lezen, maar Larry wilde meer zelf ontdekken. “Je moet gewoon in een band gaan spelen”, zei zijn vader.

U2 1.0

Larry ging op zoek naar bandleden door middel van een briefje op te hangen in de schoolkantine en zo ontstond de 1.0-versie van U2. De jongens startten met spelen in de keuken van Larry. Het klonk nog helemaal nergens naar, maar het begin was er.

Unieke drummer

Omdat Larry nooit heeft leren drummen achter een drumkit, gebruikt hij zijn kit helemaal op zijn eigen manier. Zo gebruikt hij vaak zijn floortom als bassdrum, bespeelt hij de hi-hat zoals andere drummers de snare drum zouden bespelen en bespeelt Larry de toms zoals andere drummers de bekkens zouden bespelen. Zelf zegt hij hierover: “Ik weet niet of dit mij een goede drummer maakt, maar het maakt mij wel een unieke drummer.”

Hoe uniek hij klinkt, hoor je in het fragment hieronder:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie