Programma

Di-rect in Zuid-Korea: "Elke gig is voor ons een Olympische finale"

  1. Nieuwschevron right
  2. Di-rect in Zuid-Korea: "Elke gig is voor ons een Olympische finale"

Bert Haandrikman doet voor NPO Radio 2 verslag vanuit Zuid-Korea. In het Holland House treft hij de mannen van Di-rect aan!

Spicey chicken

Na een fijne vlucht zijn de mannen van Di-rect hun avontuur in Korea meteen goed begonnen. "We hebben er gelijk een Koreaanse barbecue tegenaan gegooid. Als ze hier zeggen spicey chicken, dan weet je: you're gonna get it spicey", aldus zanger Marcel Veenendaal. Voor niet ieder bandlid is de reis even goed bevallen. Gitarist Paul Jan Bakker heeft het zwaar. "Ik ben fucking jetlagged."

Kicken

Spike is onder de indruk van Zuid-Korea. "We hebben er net een busreis van vier uur op zitten en dan zie je nog eens wat van het land. Dat was kicken. Een stad is hier heel anders opgebouwd dan in Nederland." Vanuit Den Haag hebben de mannen van Di-rect al veel van de Olympische Spelen gezien. Vooral het schaatsen hebben ze op de voet gevolgd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Olympische finale

Bert vraagt Di-rect of de Edison die de band heeft gewonnen voor hun nieuwe album, vergelijkbaar is met het gevoel van het winnen van een Olympische medaille. Spike vindt dat een wereld van verschil. "Gisteren zat ik met Sjinkie Knegt aan de bar. Hij heeft zich vier jaar helemaal kapot getraind. Het gaat voor hem om dat éne moment." Spike moet er niet aan denken om vier jaar lang aan één plaat te werken en vervolgens maar één keer te kunnen optreden. Volgens hem zit daar dan ook het grote verschil in. "Elk verkocht kaartje is voor ons een plak en elke gig is voor ons een Olympische finale."

Ster advertentie
Ster advertentie