Programma

Beatles-musical nu ook op Broadway

  1. Nieuwschevron right
  2. Beatles-musical nu ook op Broadway

Het theatrale concert

Rockshow

De eerste paar voorstellingen van Let It Be op Broadway zijn achter de rug en hebben positieve recensies ontvangen. De theaterproductie wordt omschreven als een ‘rockshow die een halve eeuw aan Beatles viert’ en draait in het St. James Theater in New York.

Gevoel van nostalgie

Zo schreef Anita Gates van de New York Times: “Ondanks dat niemand tijdens een normaal concert aan het publiek moet vragen of ze willen gaan staan, is de show toch een van de beste in zijn soort.” Ook voegt ze daar nog aan toe: “Het woord ‘viering’[celebration] in de subtitel is goed gekozen en erg passend. De muzikanten zijn tevens uitstekend in hun rol, met een overtuigend gevoel van nostalgie en als muzikanten op zich.”

Jurdisch drama

De voorstelling was al sinds september vorig te zien op West End, New York en heeft de nodige juridische drama veroorzaakt. Hij zou namelijk gebaseerd zijn op het eerder opgevoerde Rain – A Tribute to the Beatles uit 2010 en 2011 waardoor de makers een aanzienlijke compensatie eisten: de helft van de opbrengst plus een vermelding als schrijver. Voorlopig is er nog geen uitspraak gedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie