Programma

Nederlandse Annna wil naar Songfestival voor Letland

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse Annna wil naar Songfestival voor Letland

Misschien krijgen we nog een extra Nederlands tintje aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam dit jaar. De Lets-Nederlandse Annna wil namelijk voor Letland naar het Songfestival.

Annna, artiestennaam van Anna Madara Pērkone, is geboren in Letland maar woont inmiddels al jaren in Amsterdam. De zangeres probeert nu via haar roots een plekje te bemachtigen voor het Eurovisie Songfestival. Jan-Willem en Jeroen besloten haar te bellen. 'Hoe is zij eigenlijk in Nederland terechtgekomen?', vraagt het duo zich af. "Ik ging naar Maastricht om te studeren. Mijn moeder had daar lang geleden ook al gestudeerd en ze heeft daar superleuke mensen ontmoet die ik mijn Nederlandse familie noem. Nu beoefen ik mijn droombaan en wil ik niet meer weg uit Nederland", vertelt Annna.

Ondanks dat Annna zich erg thuisvoelt in Nederland kiest zij er toch voor om uit te komen voor Letland: "Dat was een hele moeilijke keuze, maar ik dacht: Nederland heeft al iemand gekozen. In Letland kon ik nog meedoen, waarom zou ik het niet proberen?"

'Polyester'

De zangeres gaat meedoen aan de voorrondes met het nummer 'Polyester'. Met dit nummer wil zij wijzen op de impact van de kledingindustrie op het milieu. Zelf draagt de zangeres ook alleen duurzame kleding. Beluister het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorrondes

De kans dat Annna mee mag doen wordt steeds groter. Ze zit namelijk al bij de laatste negen terwijl de selectie begon met een groep van 200 kanshebbers. "Er is heel veel concurrentie. Maar dat zijn wel hele andere stijlen, dus het is heel verschillend", legt de Letse uit. Op de uitslag is het nog even wachten. De voorrondes zijn op 8 februari.

Het volledige gesprek met Jan-Willem en Jeroen beluister je hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem Start Op hoor je iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie