Programma

Tina Turner gaf grootste soloconcert ooit in Rio de Janeiro

  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Turner gaf grootste soloconcert ooit in Rio de Janeiro

In 1988 schreef Tina Turner geschiedenis. Met haar concert in Rio de Janeiro wist ze een plekje te bemachtigen in de recordlijsten. Ze speelde namelijk voor 180.000 mensen, op dat moment het grootste publiek voor een solo-artiest óóit.

Ze verbrak hiermee het record van Frank Sinatra die acht jaar eerder in hetzelfde stadion, het Maracanã Stadion, een nieuw record zette van 175.000 betalende bezoekers. Inmiddels is het record van Turner ook alweer door verschillende artiesten waaronder Paul McCartney verbroken. De Italiaanse Vasco Rossi staat op dit moment op één. Tina heeft echter nog wel het record met meeste aantal bezoekers in het Maracanã stadion.

Bijzondere covers

Naast de nodige glitters, vuurwerkexplosies en sambadansers had Tina tijdens de show in Rio van haar Break Every Rule World Tour een mooie setlist klaarliggen voor haar fans. Naast haar eigen repertoire haalde ze ook dat van vele andere artiesten tevoorschijn. Zo speelde ze onder andere nummers van The Beatles (‘Help!’), Robert Palmer (‘Addicted To Love’) en The Who (‘The Acid Queen’). Bekijk de volledige setlist en check hieronder de opnames van het hele concert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste tour

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Jet vertelt Tina: “Dit is mijn laatste tour voor nu. Er komt waarschijnlijk geen tour rondom het volgende album, want ik wil meer tijd in mijn filmcarrière steken. Ik ben zeker nog niet van plan om met pensioen te gaan.” Tina Turner kwam haar woorden niet na, want ze ging na de Break Every Rule World Tour nog vier keer de wereld rond met haar concerten.

Vastgelegd

De show in het Maracanã Stadion werd later uitgebracht als DVD met de titel Tina Live IN Rio 88. Daarbij haalde Tina een felbegeerd plekje in het Guinnes Book of World Records met het recordaantal van 180.000 bezoekers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie