Programma

Schatrijke stelletjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Schatrijke stelletjes

Zangeres Taylor Swift en dj Calvin Harris zijn het best verdienende muzikantenkoppel van verleden jaar. Samen zijn ze goed voor 130 miljoen euro.

John Mayer & Taylor Swift

Harris en Swift hebben nog nooit samen een single uitgebracht, maar de blonde zangeres heeft wel al heel wat grootverdieners versleten. De enige met wie ze een duet opnam was John Mayer, namelijk 'Half Of My Heart' (1557 in de Top 2000). Het andere duet van Swift in de Top 2000 is 'Everything Has Changed' met Ed Sheeran. Gewoon een vriend, maar Ed deelt wel dezelfde ex als Calvin Harris: Ellie Goulding.

Beyoncé & Jay Z

Op de tweede plek in het lijstje van verliefde grootverdieners staan Beyoncé en Jay Z, vorig jaar nog op nummer 1. Er werd een kleine honderd miljoen euro op hun bankrekening bijgeschreven de afgelopen twaalf maanden. Jay Z is te horen op de Beyoncé-hit 'Crazy In Love', nummer 1604 in de Top 2000.

Paul McCartney & Wings

Een van de rijkste popmuzikanten ooit is natuurlijk ex-Beatle Paul McCartney. Met zijn eerste vrouw Linda formeerde hij in de jaren 70 de band Wings, dat vier keer in de Top 2000 te vinden is. De hoogste notering voor Paul en Linda in de Top 2000 is 662 met 'Band On The Run'. Inmiddels is Paul aan zijn derde vrouw toe.

Within Temptation

Ook in Nederland vinden we koppels die samen muziek maken. Lang geleden waren er al de echtparen Gert en Hermien Timmerman en Ellie en Rikkert. Van recentere datum is de rockband Within Temptation, rondom zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt. Zowel 'Ice Queen' als 'Mother Earth' staan in de lijst.

Fleetwood Mac

Het was een wat incestueuze bedoening bij Fleetwood Mac, halverwege de jaren 70, maar het leverde wel het fantastische album Rumours op. Bovendien maakte het alle leden schatrijk. Wel zes nummers van die elpee staan in de Top 2000, maar de opluchting over een verbroken relatie is nergens zo nadrukkelijk te horen als op nummer 30: 'Go Your Own Way'.

The Mamas & The Papas

Vaders, moeders en overspel: als je dacht dat de relaties binnen Fleetwood Mac complex waren, dan zou je de boekwerken over The Mamas & The Papas er eens op na moeten slaan. Dat terwijl 'California Dreamin' en 'Monday Monday', beide in de Top 2000 genoteerd, zo ontzettend braaf klinken.

ABBA

Bij de Zweedse popgroep ABBA leverden de scheidingen hele mooie liedjes op, zoals 'The Winner Takes It All', op nummer 135 in de Top 2000. Dat ze het geld op hun oude dag niet meer nodig hebben, blijkt wel uit het feit dat ze ooit een miljard dollar voor een reünie hebben afgeslagen.

Nena

Een van de meest succesvolle Duitse zangeressen ooit is natuurlijk Nena. Aanvankelijk was Nena de naam van haar band, waarmee ze in 1983 een wereldhit scoorde met '99 Luftballons', maar die ging in 1987 uit elkaar, na haar breuk met drummer Rolf Brendel. Twee jaar later ging ze solo verder, maar ze hield de naam Nena.

Ike & Tina Turner

Iedereen die de biopic What's Love Got To Do With It gezien heeft, weet dat Tina Turner het zwaar te voorduren kreeg tijdens haar relatie met Ike Turner. Geen gelukkig huwelijk en Ike ging er met de poen vandoor. Ze maakte een comeback in de jaren 80, maar 'Proud Mary' met haar ex-man blijft een klassieker.

Bekijk hier de complete Top 2000-lijst

Ster advertentie
Ster advertentie