Programma

Het zijn de kleine dingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het zijn de kleine dingen

Het zijn vaak de kleine dingen in het leven die je het meest gelukkig maken:

Wakker worden en ontdekken dat het heeft gesneeuwd

Een geluksmomentje. Dat je naar buiten kijkt en je leeft in een winter wonderland. Voor sommige mensen hoeft het niet eens stralend wit te zijn. Als dit meisje in Nederland had gewoond had ze elke dag genoten. Ze stond te springen toen ze voor de eerste keer regen zag!

Luisteren naar je favoriete nummer

Je zit in de auto en dan opeens komt je favoriete nummer voorbij. Voelde je je op dat moment verdrietig, boos of teleurgesteld? Bij het horen van jouw favoriete tune is dat gevoel snel voorbij. Je kunt natuurlijk ook heel blij worden van het gitaarspel van je vader!

Weerzien van een oude vriend

Hoe bijzonder is het als je je oude vriend na lange tijd weer terugziet. Die oude vriend of vriendin die je vele jaren geleden uit het oog bent verloren. Samen herinneringen ophalen over alle avonturen die jullie samen hebben meegemaakt.

Autorijden met de ramen open op een zonnige dag

Lekker zonnetje en de wind door je haren. Een geluksmomentje, even helemaal genieten. Helaas is het nog even wachten op een warm zonnetje en kun je daar nu alleen over dagdromen. De winter is eerder een periode met ijs en kou. Gelukkig kan een heerlijke warme chocolademelk je ook heel gelukkig maken. Vooral met een toefje slagroom.

Denken aan een ander

Het lijkt zo simpel, 'denken aan een ander'. Iemand helpen kan je een gelukkig gevoel bezorgen dus pas op! Het hoeft niet eens veel te zijn, alle kleine beetjes helpen. Als je bijvoorbeeld iemand een parkeerkaartje geeft die nog geldig is, een oude dame helpt uit de trein te stappen of gewoon zomaar als je een kaartje stuurt naar een dierbare.

Van welke kleine dingen krijg jij een glimlach op je gezicht?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie