Programma

Hans Wiegel in De Derde Kamer: 'Mooie praatjes houden kan iedereen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Wiegel in De Derde Kamer: 'Mooie praatjes houden kan iedereen'

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In alweer de vijfde aflevering van het tweede seizoen bespreken Wouter en Lars de crisis op de woningmarkt. Er is een flink tekort aan woningen, terwijl nieuwbouwprojecten niet van de grond komen. Voor wie is zijn de woningnood problemen het grootst? En hoe kunnen ze worden opgelost?

Wat levert de EU ons op?

Ook hebben Wouter en Lars het over de speciaal ingelaste EU-top over de Europese Begroting. De lidstaten zijn het niet eens over de verdeling van het geld. Wat betekent dat precies? Betaalt Nederland in verhouding teveel en wat levert de EU ons eigenlijk op? Rutte wil niet meer gaan betalen, maar kan hij die belofte wel nakomen? Lars legt het uit.

Wouter op werkbezoek bij Hans Wiegel

Voor het werkbezoek reist Wouter deze week af naar Friesland. Hij gaat op bezoek bij oud politicus - en legende - Hans Wiegel. Ze hebben het over vroeger en nu. Wiegel praat over zijn zwak voor Thierry Baudet, over waarom hij soms stevige kritiek levert op ‘zijn’ VVD en over de adviserende rol die hij nu nog vervult voor ministers en andere politici. "Af en toe komt er een minister langs en dan drinken we een Beerenburg of een kop koffie. Uiteindelijk komt de vraag dan natuurlijk uit de hoge hoed. En dan geef ik daar een antwoord op, waarmee de betrokkene misschien niet altijd even gelukkig is. Maar mooie praatjes houden kan iedereen”, aldus Hans Wiegel.

Dit en meer in een nieuwe aflevering van De Derde Kamer!

Wout2Day en Vinyl Friday

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie