Programma

Hoe gaat het met Erik Jan na zijn twaalfde chemo?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat het met Erik Jan na zijn twaalfde chemo?

Bart sprak tijdens de actie 100 uur voor KWF met goede vriend Erik Jan die aan zijn twaalfde en laatste chemo begon. Hoe is het nu met hem?

"Ik ken je al een tijdje en jij hebt de diagnose darmkanker gekregen vorig jaar en bent toen in de welbekende rollercoaster geschoten", vertelt Bart terwijl hij met Erik Jan belt. Bij het gesprek tijdens 100 uur voor KWF begon Erik Jan aan zijn twaalfde en hopelijk zijn laatste chemo. Hoe is het nu met hem?

Experimenteel traject

Erik Jan heeft meegedaan met een experimenteel traject waar deze chemokuren een onderdeel van zijn. Tot grote vreugde van Bart kreeg hij gisteren een appje van zijn goede vriend met goed nieuws. Erik Jan: "Gisteren heb ik dus de uitslag gekregen van mijn laatste CT-scan. Ik heb vier CT-scans gehad in het hele traject. En de laatste bleek dus dat de waardes in mijn buikvlies wederom waren afgenomen. De hoogst haalbare aan punten die je kunt laten zakken heb ik behaald in dit traject. Ze willen nu verder gaan met een behandeling en een kijkoperatie om te kijken wat voor traject we hierna in kunnen gaan. Heel blij. Heel blij."

Luister het hele fragment hieronder:

Check hieronder het gesprek met Erik Jan tijdens 100 uur voor KWF:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie