Programma

Gevonden trouwring levert groot mysterie op

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden trouwring levert groot mysterie op

Tijdens de KWF Collecteweek werd in een van de collectebussen een ring aangetroffen. In de uitzending van Jan-Willem Start Op werd een oproepje gedaan en iemand luisterde toevallig mee...

De collectevoorzitter, Gerda Boertien, was op zoek naar de eigenaar. In de ring staat 'Jannie 25-12-51 & 16-7-53'. Nu zat er toevallig iemand naar het Jan-Willem Start Op! te luisteren die dacht: 'Hey! Dat zou zomaar eens kunnen gaan om een ring die ik ken'.

'Die datum en die naam ken ik!'

Willeke spitste haar oren toen ze de oproep voorbij hoorde komen. "Het was echt heel toevallig dat ik zat te luisteren. Ik werk al maanden thuis en ik moest toevallig die dag voor het werk ergens naartoe, dus hoorde ik het op de radio voorbijkomen", vertelt Willeke. Niet lang daarna begon een belletje bij haar te rinkelen. "Die datum en die naam ken ik! Dat is mijn moeders naam en de trouwdatum van mijn ouders."

Hoe komt de ring in Almelo terecht?

Honderd procent zeker is Willeke nog niet, ze weet namelijk niet of de verlovingsdatum klopt. Haar moeder is inmiddels 97 en woont in een verpleegtehuis. Omdat ze de ziekte van Alzheimer heeft, kan ze de verlovingsdatum helaas niet meer naar boven halen. Het is daarom ook een heel mysterie hoe de ring in de collectebus is beland. "Mijn vader is in 2014 overleden en op een moment heeft mijn moeder verteld dat ze de ring is kwijtgeraakt", aldus Willeke. Om erachter te komen of de ring van haar vader is geweest, moet ze haar moeders ring vinden. "Ik heb gisteren met de verpleging gebeld en die hebben gezocht naar de ring, maar die hebben 'm niet gevonden. Ik ga volgende week naar haar toe en dan keer ik even haar appartement op de kop om haar eigen ring erbij te halen zodat het zeker is." Om het verhaal nog mysterieuzer te maken: de ring is in Almelo in een collectebus gevonden, maar daar woont Willeke's moeder helemaal niet. Het blijft een raadsel.

Luister hieronder naar het hele fragment:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Gerda Boertien

Ster advertentie
Ster advertentie