Programma

Andries Tunru over De Slimste Mens: 'Hilarisch om te verliezen van Snollebollekes'

  1. Nieuwschevron right
  2. Andries Tunru over De Slimste Mens: 'Hilarisch om te verliezen van Snollebollekes'

Gijs praat in Staverman Stand-up met cabaretier en improvisatie-acteur Andries Tunru over zijn opleiding, zijn 'Lingo-hack' en zijn grootste voorbeelden.

Andries Tunru is cabaretier en improvisatie-acteur, en raakte de afgelopen vooral bekend van zijn iconische en hilarische deelnames aan de tv-programma's Lingo en De Slimste Mens.

Tweede bij De Slimste Mens

"Je hebt het zo goed gedaan bij de Slimste mens", vertelt Gijs. Tunru werd tweede van de show. "Ik vind het echt hilarisch om te verliezen van Snollebollekes", aldus de cabaretier. Voor het winnen van Lingo heeft hij echt onderzoek gedaan, maar heeft hij dit ook voor De Slimste Mens gedaan? "Ik heb wel zitten rekenen over hoe het spel werkt. Qua spelstrategie."

Opleiding tot startbekwaam cabaretier

Al van jongs af aan wilde hij iets met cabaret doen. "Ik was altijd in mijn jeugd al bezig met toneelstukjes doen en ik stond wel op een barkruk een sketch te doen", vertelt hij. Hij heeft ook een opleiding gevolgd tot startbekwaam cabaretier. "Het is echt een HBO kleinkunst opleiding. Je krijgt schrijfles, zangles, acteren en nog veel meer." Je kun het niet redden met alleen hard werken, maar je moet volgens Tunru ook iets vinden van iets. "Dan heb je de tools om dat om te gaan zetten."

Waarom is Teun van den Elzen het grote nieuwe cabarettalent volgens Andries? En hoe kunnen comedy en cabaret buiten het theater tot hun recht komen? Je hoort het in een nieuwe aflevering van Staverman Stand-up:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie