Programma

Songfestival gaat niet door vanwege coronavirus

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestival gaat niet door vanwege coronavirus

De kogel is door de kerk. Ook het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar afgelast. Dat is besloten door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU.

Het Songfestival hing natuurlijk al een tijdje aan een zijden draad. Wegens het coronavirus zijn ontelbaar veel concerten en evenementen afgelast. Het was wachten op het nieuws over het Songfestival, waar tot voor kort geen definitief besluit over werd genomen. "Dit besluit was onvermijdelijk", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. "Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen."

Songfestival in 2021?

Het is nog niet duidelijk wanneer het evenement wel gaat plaatsvinden. Wel geven de EBU, de omroepen en de gemeente Rotterdam aan dat het logisch zou zijn dat het 65ste Songfestival op een ander moment in Rotterdam gehouden gaat worden. "We zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen." Toch kunnen er helaas nog geen garanties gegeven woden dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Foto omslag: NPO

Ster advertentie
Ster advertentie