Programma

B-52 viert het leven met 'Love Shack'

  1. Nieuwschevron right
  2. B-52 viert het leven met 'Love Shack'

In een nieuwe Top 2000 a gogo bezoeken we zangeres Kate Pierson van The B-52's in haar Lazy Meadow in de staat New York. Hier vertelt ze het verhaal achter 'Love Shack'.

De eerste hitsingle van B 52's, en afkomstig van het album Cosmic Thing. De 'Love Shack' zoals deze wordt beschreven in het nummer bestaat niet, wel woonde zangeres Kate Pierson in de jaren zeventig in een hutje in Georgia dat in 2004 is afgebrand. De B-52's hebben met 'Love Shack' in Nederland een dikke top 20 hit.

Flirten en dansen

"Veel mensen noemen dit een 'love-shack', mijn Lazy Meadow-hotel", vertelt Pierson. "Wij dachten gewoon aan een dancing, een keet ergens op het plattenland waar iedereen bij elkaar kwam. En flirten, jezelf zijn, lekker dansen en zweten en plezier maken. En heb je daar geen zin in, dan blijf je maar weg." De band neemt het nummer op in Woodstock, maar over het refrein waren Pierson en zanger Fred Schneider het niet helemaal eens. Gelukkig weten ze dit uiteindelijk goed op te lossen. Het nummer is uiteindelijk overal een hit, behalve in Japan. Wat is volgens Pierson daar de reden van? Je hoort 't hieronder in een nieuwe Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie