Programma

Hoe gedragen Nederlanders zich op de wc?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gedragen Nederlanders zich op de wc?

Naar het toilet gaan doen we om twee redenen: een grote of een kleine boodschap. Toch doen we nog veel meer op het toilet blijkt uit onderzoek.

Vijf uur wachten

​Wouter sprak met één van de onderzoekers, Matthijs de Rooij, over het toiletgedrag van Nederlanders. Veel mensen kiezen er liever voor om thuis naar de wc te gaan dan op het werk of school. "Er zijn zelfs mensen die vijf uur lang rondlopen en het ophouden om thuis tot rust te kunnen komen", vertelt Matthijs. Ook Wouter kent hierover een verhaal: "Ik ga geen namen noemen want het is een gewaardeerd collega van mij die ik elke vrijdagavond zie (hint, hint). Die kan op zijn werk niet naar het toilet. Dan denk ik altijd: hoe doe je dat dan?" De onderzoek heeft daar maar één antwoord op: "Dat lijken mij zware dagen."

Quote

Er zijn zelfs mensen die vijf uur lang rondlopen en het ophouden om thuis tot rust te kunnen komen

Matthijs de Rooij

Wat te doen?

Wat doen wij als we op het toilet zitten? "De meeste mensen grijpen toch naar hun mobiele telefoon om te WhatsAppen, nieuws checken of een spelletje spelen", vertelt Matthijs. Zodra de grote of kleine boodschap is 'volbracht' voelen veel mensen toch een vorm van schaamte vanwege de geur. Matthijs: "92 procent van de ondervraagden is bezig met het verbloemen van de geur die ze achterlaten. Dat kan met de gekste dingen: deospray of een kaarsje opsteken."

Wat doen Nederlanders op de wc?

Wout2day
DJ: Wouter van der Goes
Maandag t/m vrijdag, 18.00 - 20.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie