Programma

Suzan & Freek brengen speciale videoclip uit voor gloednieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan & Freek brengen speciale videoclip uit voor gloednieuwe single

Op 3 mei bracht het succesvolle duo Suzan & Freek de videoclip voor hun gloednieuwe single 'Weg Van Jou' uit. Vanwege de coronacrisis bedacht het stel een creatieve oplossing voor de invulling van de clip.

Op 1 mei kwam de single 'Weg Van Jou' uit. Het is de eerste single die het duo uitbrengt na de release van hun debuutalbum Gedeeld Door Ons.

Videoclip

Vanwege de huidige situatie kon en wilde het duo nergens naar toe om een video te maken. Er bleef dus maar één optie over: de clip thuis opnemen. "We hebben onze woonkamer verbouwd tot pop-up studio en hebben daar de clip met z'n tweeën opgenomen", vertelt het stel in een persbericht. "Er was geen crew op locatie, geen dure apparatuur, alleen wij tweeën, met een iPhone." De beelden stuurden ze naar Starsquid, een Haagse club creatievelingen. Zij zijn wekenlang aan de slag gegaan met schilderen, tekenen, knippen en plakken om tot de uiteindelijke video te komen. Suzan & Freek zijn in ieder geval super blij met het resultaat: "We kijken er naar uit om als dit alles voorbij is de mensen van Starsquid in het echt te bedanken."

Bekijk hieronder de videoclip voor 'Weg Is Van Jou':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Weg Van Jou'

Het succesvolle zangduo is momenteel dag en nacht thuis en heeft dan ook alle tijd om nieuwe nummers te schrijven. En hoewel de twee het nummer niet willen kenmerken als een 'coronaliedje', zijn de twee wel van mening dat het nummer goed past bij de huidige tijd. "‘Weg Van Jou’ vinden we een mooie dubbelzinnigheid hebben: "ik ben weg van jou, ze halen mij nooit weg van jou”. Misschien is het in de huidige situatie, waarin je zo veel met elkaar thuis bent, extra herkenbaar dat je beseft dat je het heel fijn hebt samen, ondanks dat je allebei je karaktertrekjes en onzekerheden hebt."

Beluister 'Weg Van Jou' hieronder:

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie