Programma
AVROTROS

Annemieke spreekt exclusief met de afvallers van WIDM? seizoen 24

foto: AVROTROS: Joy Hansson
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke spreekt exclusief met de afvallers van WIDM? seizoen 24

Het 24e seizoen van Wie Is De Mol? Is in volle gang. Elke maandag spreekt Annemieke tijdens de A-Lunch met de afvaller van de afgelopen aflevering.

Dit jaar zijn de kandidaten, weer onder leiding van presentator Rik van de Westelaken, in Mexico op zoek naar de mol. Annemieke Schollaardt spreekt exclusief in de A-Lunch met de afvaller van elke aflevering. Hieronder kun je die gesprekken beluisteren. Dit artikel bevat daarom wel spoilers, lees vanaf hier niet verder als je de laatste aflevering nog niet hebt gezien.

Anna Gimbrère, Fons Hendriks, Kees van der Spek, Rian Gerritsen en Rosario Mussendijk zijn de vijf kandidaten die de achtste aflevering van dit seizoen wisten te behalen. Wie van hen moest deze keer het spel verlaten?

Annemieke spreekt afvaller #7: Rian Gerritsen

Ze is ver gekomen, maar uiteindelijk moest actrice Rian Gerritsen aan het einde van aflevering 8 afscheid nemen van de overige vier Wie Is De Mol? kandidaten.

Vanuit haar theaterachtergrond, en hoe ze zelf in het leven staat, wilde Rian zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, het gezellig hebben met iedereen, de pot spekken en ondertussen de mol ontmaskeren. Dat bleek alleen toch niet zo makkelijk als dat ze van tevoren dacht.

“Ik ben best wel eerlijk. Maar hoe eerlijker ik werd, hoe minder de mensen me gingen geloven. Ik heb ook fouten gemaakt, maar dat kwam door de hitte, en ik was ook niet 100%”,
aldus Rian over haar eigen rol. Gelukkig maakt de fijne samenstelling van de groep alles meer dan goed:

Quote

Het zijn allemaal zulke eigenzinnige, prachtig mooie mensen, en gaandeweg leer je elkaar steeds beter kennen. Ik zei nog in de groepsapp: “Ik had nog wel een maand met jullie op vakantie kunnen gaan.”

Rian Gerritsen over de gezelligheid binnen de groep

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #7

Annemieke spreekt afvaller #6: Babs Schutte

In deze aflevering zag Babs haar tweede rode scherm, een erg unieke ervaring om er maar een positieve draai aan te geven. Ze heeft haar tweede kans goed benut, vertelt ze. Het is namelijk een hele bijzondere positie wanneer niemand je meer verdenkt. Zoveel vertrouwen komt natuurlijk nooit voor in dit spel.

Elke aflevering die Babs er langer in kon blijven voelde als een grote winst. Ze is dan ook enorm trots de pittige analoge test van de vorige aflevering te hebben doorstaan. Wat was haar absolute hoogtepunt van het avontuur? Ze vertelt het in het fragment hieronder.

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #6

Annemieke spreekt afvaller #5: Tooske Ragas

Elk seizoen is er wel één rood scherm dat alle kandidaten schokt. Veel spelers hebben Tooske Ragas in het vizier als de mol, en anders is ze als molloot ook nog eens hartstikke bedreven in het spel. Het is dan juist een hele verrassing dat zíj haar koffers moet pakken. Frustrerend voor Tooske ook, vertelt ze, is dat ze niet weet of ze goed zat met de test.

Normaal gesproken krijg je ook als afvaller informatie uit de test. Je weet dan in ieder geval dat je niet de juiste richting op ging. Maar nu, vanwege de andere vorm in deze aflevering, is het tot op de dag van vandaag onduidelijk voor Tooske of ze echt verkeerd zat of mogelijk gewoon de vragen verkeerd gekoppeld heeft.

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #5

Annemieke spreekt afvaller #4: Jeroen Spitzenberger

Éindelijk weten we het lot van de eerste afvallers. Babs, Jip en Justin zitten verstopt in drie kisten en het is aan Jeroen Spitzenberger om er eentje open te maken. Babs komt terug in het spel en de ironie… Jeroen ziet aan het einde van de aflevering een rood scherm.

Wat vindt hij zelf van deze twist? En wat was zijn favoriete opdracht? Ook vertelt Jeroen over de omstandigheden tijdens de piñata opdracht én geeft ‘ie een inkijkje achter de schermen. Want het mol-avontuur begint op het vliegveld, maar hoe gaat dat dan precies?

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #4

Annemieke spreekt afvaller #3: Justin Mooijer

Ook het Mol-avontuur van dragqueen, acteur en presentator Justin Mooijer zit er helaas op. Het is voor de kandidaten altijd onwennig wanneer je naam door Rik genoemd wordt. Al helemaal als dat gelijk als eerste gebeurt. Maar het rode scherm zag Justin wel aankomen, vertelt ‘ie.

Hoe was het voor hem om het Olympisch Vuur aan te steken? Waarom was hij zo dol op de waarzegster en wat was nou precies zijn tactiek achter het stelen van de 250 euro uit de pot?!

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #3

Annemieke spreekt afvaller #2: Jip van den Toorn

Annemieke belt met illustrator Jip van den Toorn, wiens Mol-avontuur voor nu helaas voorbij is. Hoe heeft ze haar deelname geheim kunnen houden?

In aflevering 2 moest Jip onder andere een steile berg beklimmen. En dat terwijl ze zich niet goed voelde. Hoe was dat om te doen?

Tot slot kreeg ze, net als Babs, een topito toen ze in de taxi naar huis stapte. Lukt het Annemieke nu wel om met journalistische trucs te horen wat er gaat gebeuren met de afvallers?

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #2

Annemieke spreekt afvaller #1: Babs Schutte

Dan ben je net begonnen met Wie Is De Mol? en dan lig je er meteen uit… “Het was misschien van korte duur maar het was echt al heel erg vet”, vertelt artiest Babs Schutte aan Annemieke.

Wat iedereen natuurlijk wil weten: wat betekent die topito die ze na haar rode scherm ontving in de taxi? Is ze onderweg naar huis of zou het kunnen dat Babs later in het spel nog terugkomt? Met Annemieke blikt ze in het fragment hieronder ook nog terug op de speeddate opdracht en haar tactiek.

Annemieke spreekt WIDM? 2024 afvaller #1

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie