Programma

Moeite met opstaan is teken van hoog IQ

  1. Nieuwschevron right
  2. Moeite met opstaan is teken van hoog IQ

Druk jij 's ochtends de snoozeknop herhaaldelijk in om toch nog even in bed te pitten? Uit onderzoek blijkt dat je dan eigenlijk gewoon superintelligent bent!

Snoozen maar!

​Uit het onderzoek Why Night Owls Are More Intelligent blijkt dat wanneer je de snoozeknop indrukt je eigenlijk je eigen ‘regels’ negeert. De snoozeknop is nog een redelijk nieuwe uitvinding waarop de evolutie ons niet heeft voorbereid. "We blijken in staat te zijn om ons aan te passen aan een nieuwe manier van slapen, dat duidt op een hoger IQ", aldus wetenschappers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina.

Intelligenter

Zodra de wekker gaat negeren we de regel om op te staan en daarmee doen we juist wat het lichaam van ons vraagt: meer slapen. Dit toont aan dat je beter in staat bent om je eigen ambities en doelen te volgen. Een 'professioneel snoozer' kan zijn of haar problemen sneller zelf oplossen en deze eigenschap maakt je volgens Kanawaza en Perina niet alleen intelligenter, maar ook creatiever en onafhankelijker. Een 'luie donder' zijn is dus helemaal niet erg... Snooze erop los intelligent mens!

Ster advertentie
Ster advertentie