Programma

Kijktip: Top 2000 - The Untold Stories met Leo Blokhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Top 2000 - The Untold Stories met Leo Blokhuis

Elke woensdag van 2 t/m 23 december is op NPO 3 het programma Top 2000 - The Untold Stories te zien.

Vanaf 2 december zijn er weer nieuwe afleveringen te zien van de Top 2000 - The Untold Stories. In deze serie neemt Leo Blokhuis je kriskras mee door achttien jaar Top 2000 a gogo via reportages uit de a gogo-archieven. In deze editie onder meer een gesprek met Andrew Ridgley (Wham!) en het verhaal achter hun wereldhit ‘Careless Whisper’. Ook staat er een aflevering geheel in het teken van Seks, Drugs & Rock-n-Roll.

Uitzendingen: elke woensdag van 2 t/m 23 december, om 22.10 uur op NPO 3.

Aflevering 1: woensdag 2 december

In deze uitzending een gesprek met Andrew Ridgeley van Wham over hoe hij en George Michael samen de wereldhit ‘Careless Whisper’ schreven. Zangeres Ellen Foley (van ‘Paradise by the Dashboard Light’) over hoe een liefdesrelatie met Mick Jones van The Clash een jaarlijkse cheque oplevert. De Belgische band Triggerfinger vertelt hoe hun hit ‘I Follow Rivers’ ontstaan is. Tijdens een bezoek aan de Engelse kust achterhalen we de ontstaansgeschiedenis van het nummer ‘Sovereign Light Café’ van de band Keane. En een akoestische versie van ‘Chuck E’s in Love’ van zangeres Rickie Lee Jones.

Aflevering 2: woensdag 9 december

Deze uitzending staat volledig in het teken van rock ’n roll en drugs. Hoewel dit soms smakelijke anekdotes oplevert is het ook wrang dat de worsteling van muzikanten met drank en drugs soms zulke memorabele liedjes brengt. In deze aflevering John Hiatt over zijn comebackalbum Bring the Family die hij uitbracht na een lange periode van drank en drugs. Zanger Willy DeVille over zijn relatie met heroïne. Een akoestische versie van het lied ‘L.A. Song’ door Beth Hart. En een reconstructie van het historische concert van The Doors uit 1968 in het Concertgebouw te Amsterdam met onder meer Doors-toesenist Ray Manzarek.

Aflevering 3: woensdag 16 december

Twee jaar geleden was er in Top 2000 a gogo een reportage te zien over het songwriters-duo Kelly & Steinberg die Madonna’s eerste nummer 1 hit schreven: ‘Like A Virgin’. Maar dit is absoluut niet de enige hit die deze heren op hun naam hebben staan. In 2011 werden Tom Kelly en Billy Steinberg opgenomen in de Songwriters Hall of Fame vanwege hun succes met nummers die ze schreven voor artiesten als The Bangles, Whitney Houston, The Divinyls, Chrissie Hynde, Roy Orbison, Heart, Cyndi Lauper en dus Madonna. Een hele uitzending over tekstdichten, songwriting en de hits die deze heren schreven.

Aflevering 4: woensdag 23 december

In de laatste aflevering het verhaal hoe de band Roxette met een mislukt kerstnummer een wereldhit scoort. Een hommage aan de aan dit jaar overleden Manu Dibango en zijn disco hit ‘Soul Makossa’. Een antwoord op de vraag wat zangeres Lori Spee, Ad Visser en Gary Brooker (Procol Harum) met elkaar te maken hebben. Een akoestische versie van Suzanne Vega’s ‘Luka’ en het persoonlijke verhaal achter het nummer ‘A Gentleman’s Excuse Me’ van zanger Fish.

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie