Programma

The Roots brengen Prince even terug

  1. Nieuwschevron right
  2. The Roots brengen Prince even terug

Prince heeft een paar keer op North Sea Jazz gestaan en dankzij The Roots was hij weer heel even terug.

De artiest:

The Roots

Het tijdstip:

Vrijdag 8 juli, 21.45 - 23.00 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

De talkshow van Jimmy Fallon, waar The Roots de huisband is. De doorbraak komt in 1999 met het album Things Fall Apart, dat in Nederland een klein hitje voorbrengt in de vorm van 'You Got Me', waarbij Erikah Badu het refrein zingt. De grootste hit volgt vier jaar later, 'The Seed 2.0' met Cody Chesnutt. Daarna maakt de groep albums met John Legend, Betty Wright en Elvis Costello.

De sfeer is:

Feestelijk. Anders dan dat kan de sfeer bij het optreden van The Roots niet omschreven worden. De energieke mix van hiphop, soul, funk en jazz nodigt uit tot dansen en daar wordt uitgebreid gehoor aan gegeven op North Sea Jazz. Veel dames in het publiek laten de heupen schudden, maar als de Kool & The Gang-hit 'Jungle Boogie' voorbij komt, wagen ook hun louter met hun hoofd knikkende partners zich aan een danspasje.

Het beste moment:

Ooit een band gezien die een tubasolo doet? Nee? Nou, The Roots doet het gewoon. Tijdens het openingsnummer. Tubaspeler Damon Bryson, ook bekend als Tuba Gooding Jr., verlaat zelfs korte tijd het podium om langs het publiek op de eerste rijen te lopen. Meteen sfeer. Het is overigens geen gimmick, want de tuba is een onmisbaar onderdeel van deze liveband.

Hét nummer:

De eigen nummers van The Roots klinken stuk voor stuk heel lekker, maar het publiek gaat toch vooral los wanneer de dj van The Roots live een remix maakt van de Prince-hit 'Let's Go Crazy', inclusief hakkelende beats. Als we dan toch een eigen nummer van The Roots moeten noemen, dan wordt het de sensuele raptrack 'You Got Me', die wordt verweven met een George Benson-achtige benadering van de Drake-hit 'Hotline Bling' en flarden van 'Sweet Child O' Mine' en 'Bad To The Bone'.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

De muzikaliteit spat ervan af bij The Roots. Alles wordt ingezet om het publiek te vermaken, ook al leent het collectief hierbij ruimschoots uit de pophistorie. Neem 'The Seed 2.0' als voorbeeld, dat gekoppeld word aan Curtis Mayfields 'Move On Up' en 'Apache' van The Shadows. Noem het effectbejag, maar het is altijd smaakvol en bekwaam uitgevoerd.


Foto's: Ben Houdijk

Kijk hier ook live-beelden terug van The Roots op North Sea Jazz!

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie