Programma

Oorlog in je Lichaam: een indrukwekkende podcast over kanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Oorlog in je Lichaam: een indrukwekkende podcast over kanker

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen zoekt het uit in de podcast Oorlog in je Lichaam.

Jaren geleden keken veel mensen nog verbaasd op als wetenschappers de verwachting uitspraken dat kanker ooit een chronische ziekte zou worden. Inmiddels zijn er veel experts die goede hoop hebben dat we dit punt gaan bereiken. De overlevings- en genezingskansen zijn voor veel kankersoorten in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Toch overlijden er volgens KWF op dit moment jaarlijks nog ongeveer 45.000 Nederlands aan de ziekte.

Een toekomst met kanker

Ook Hans Jaap Melissen werd vorig jaar met de ziekte geconfronteerd toen bij zijn vrouw Sigrid uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Vanaf september 2020 maakte hij de podcast Oorlog in je Lichaam, waarin hij in het heden, verleden en de toekomst van de behandeling van kanker duikt. De achtdelige serie is een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Beluister de podcast in de NPO Radio 2 app of op een van jouw favoriete podcastplatformen. De eerste aflevering kun je hier gelijk beluisteren:

#1 - Omgaan met slecht nieuws - Oorlog in je Lichaam

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: WNL

Ster advertentie
Ster advertentie