Programma

Angela de Jong: 'Publieke omroep schrapt programma's te makkelijk'

  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'Publieke omroep schrapt programma's te makkelijk'

Het was al bekend dat de NPO programma’s Radar en Kassa zendtijd moeten inleveren, maar nu moeten ook Opgelicht en Blauw Bloed ermee stoppen. Eddy Keur spreekt in De Wild in de Middag met Angela de Jong over deze grote voorjaarsschoonmaak bij de NPO.

"Wat er nu aan de hand is bij de NPO heeft natuurlijk alles te maken met de veranderende financiën en de nieuwe omroepen die erbij komen", vertelt journaliste Angela de Jong. Toch vindt zij het gek dat er programma’s stoppen die meer dan negenhonderdduizend kijkers hebben. "Opgelicht heeft niet alleen veel kijkers, maar het is ook een programma met een duidelijk publieke functie." Angela vindt dat de publieke omroep te makkelijk programma's schrapt.

Leeftijd loslaten

Als Angela een tip mag geven, zou ze zeggen dat de NPO zich minder druk moet maken om de doelgroep van hun programma’s. "Laat de leeftijd los en probeer je niet angstvallig te richten op die 20- tot 49-jarigen. Je krijgt die jongere kijkers vanzelf wel als je gewoon waanzinnig goeie programma's maakt."

Beluister hieronder het hele gesprek tussen Eddy Keur en Angela de Jong:

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie