Programma
EO

Sharon van Within Temptation over abortuswetgeving in Amerika: 'Het raakt mij echt'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sharon van Within Temptation over abortuswetgeving in Amerika: 'Het raakt mij echt'

Deze week in Tekstuele Voorlichting: Sharon den Adel van de symfonische metalband Within Temptation. En ze maakt zich boos!

In de show heeft Sharon het over de tekst van het nieuwe nummer Don't Pray For Me. Tegen wie heeft ze het wanneer zit dit nummer zingt? "Eigenlijk de mensen die denken dat ze het beste met je voorhebben, maar wel heel belerend zijn", vertelt Sharon. "Het beter weten dan de ander krijg ik wel kriebels van. Ik denk dat ze zich dan te weinig kunnen verplaatsen in een ander."

Abortuswetgeving

Is er een speciale aanleiding geweest waarom Sharon dit nummer heeft geschreven? "Meerdere dingen die gebeuren in de wereld. De abortuswetgeving, Rusland die Oekraïne binnenvalt. We verwerken dat wel in de muziek", vertelt ze. "Ik ben niet pro abortus, maar absoluut niet tegen abortus. Mensen moeten het zelf bepalen. Dit soort dingen zijn zo bepalend voor iemands leven. Als iemand dit doet dan zal iemand daar heel goed over nagedacht hebben."

'Ik ben boos. Het raakt mij echt'

"Ik ben boos. Het raakt mij echt", vertelt Sharon over de abortuswetgeving in de Verenigde Staten. Eind juni heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof eerdere uitspraken die het recht op abortus veiligstelden vernietigd. De abortuswetgeving komt hierdoor weer in handen van de staten. "Ik ken mensen om mij heen die een abortus hebben laten plegen. Ze vonden het stuk voor stuk heel erg om te doen en hadden daar allemaal goede redenen voor." Het nieuws uit Amerika raakt haar daarom erg. "Ik kan er gewoon met mijn hoofd en hart niet bij. Dat is de reden dat ik het geschreven heb", vertelt ze.

Luister hieronder naar het hele gesprek:

Sharon van Within Temptation maakt zich boos

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je meer gesprekken horen over liedjes met artiesten? Luister dan naar de podcast Tekstuele Voorlichting:

Gerelateerde podcast

Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

Ster advertentie
Ster advertentie