Programma
EO

Eyelar in Tannaz' vragenvuur over haar zangcarrière: 'Heb er veel voor moeten opofferen'

foto: Ben Cantopher
  1. Nieuwschevron right
  2. Eyelar in Tannaz' vragenvuur over haar zangcarrière: 'Heb er veel voor moeten opofferen'

Singer-songwriter Eyelar – bekend van haar hit Dopamine – brengt 2 weken geleden haar nieuwste single Terrible Love uit. Tannaz vindt het hoog tijd om alles te weten te komen over het nummer én de zangeres en belt haar in alle vroegte op voor een vragen(v)uurtje.

De naam Eyelar wordt misschien niet wekelijks genoemd op NPO Radio 2. Toch heeft deze zangeres van eigen bodem een indrukwekkend CV en passeert haar stem wel regelmatig de revue. Haar EP Mistakes & Contradictions uit 2023 werd geproduceerd door haar goede vriend en partner in crime, Fred Again. En 2 jaar eerder scoorde de singer-songwriter een Top 40-notering met Dopamine, een samenwerking met de Duitse dj Purple Disco Machine.

'Mijn doel'

Een carrière in de muziek is volgens Eyelars "een roeping". Maar als vrouw met Iraanse roots is het niet vanzelfsprekend dat ze die droom najaagt. Haar beroep leidt er onder andere toe dat ze niet meer welkom is in het land. "Ik voel iets in mij en dat stuurt mij gewoon heel erg om muziek te maken", vertelt ze tegen Tannaz. "Ik heb er wel veel voor moeten opofferen, maar muziek maken is gewoon mijn doel."

Luister het hele vragenvuur hier terug:

Video niet beschikbaar

Check Eyelars nieuwe single hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie