Programma

TopSong met gouden randje voor Harry Styles

  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong met gouden randje voor Harry Styles

Wie dacht dat het succes voor Harry Styles met 'Watermelon Sugar' tot een hoogtepunt was gekomen heeft het mis. Met de single 'Golden' heeft de 26-jarige zanger deze week namelijk de NPO Radio 2 TopSong te pakken.

Vraag het Harry Styles en hij zal zeggen dat het jammer is dat we tijdens de coronacrisis minder op de weg zitten. Hij vindt ‘Golden’ namelijk de ultieme track voor een roadtrip langs de kust, en dan met name die van Californië. “Het voelt voor mij als Malibu”, aldus de zanger.

Hit in de keuken

En in die beroemde Amerikaanse kustplaats, ten westen van Los Angeles, werd het nummer dan ook geschreven als eerste liedje van een nieuwe plaat. In Rick Rubins Shangri-La Studios kwamen Styles en zijn team aan de eettafel tot de conclusie dat ze met het nummer letterlijk goud in handen hadden. De akoestiek van de keuken gaf Harry de bevestiging dat ‘Golden’ het nummer was waarmee zijn nieuwe plaat zou moeten worden geopend. De track werd vervolgens dan ook gebombardeerd tot de opener van Styles’ tweede soloalbum Fine Line, uit 2019.

De track moest eerst nog vier andere singles voor zich dulden, maar na het grote succes van onder meer ‘Watermelon Sugar’ is het nu de beurt aan 'Golden' om Styles’ jaar een extra gouden randje te geven. Het is een hoopvol liefdeslied over kwetsbaar zijn en verder gaan na een gebroken hart. En deze week de NPO Radio 2 TopSong.

Beluister de TopSong nu in onze speciale Spotify-playlist:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: video 'Golden'

Ster advertentie
Ster advertentie