Programma

Buddy Guy hoeft niet eens meer te spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Buddy Guy hoeft niet eens meer te spelen

Gitaarlegende schuift met brede glimlach de jonge garde naar voren.

De artiest:

Buddy Guy (met speciale gast Quinn Sullivan)

Het tijdstip:

Vrijdag 8 juli 19:45 @ Nile

Bekend van:

Misschien stond Buddy Guy (1936) niet in de Top 40: maar zijn gehele oeuvre werd bekroond met een Grammy Award! Hij past op hetzelfde podium als de grootheden Muddy Waters en Howlin' Wolf en inspireerde John Mayer, Jimi Hendrix en Eric Clapton.

De sfeer is:

Ontspannen. De Nile stroomt vol terwijl Buddy Guy, in spijkerbroek, zijden bloes en met grote glimlach het publiek ervan overtuigt zijn instrument zo meester te zijn dat spelen niet eens meer nodig is. Voordat hij 'I Just Wanna Make Love To You' instart, is het ritmisch wrijven van de snaren tegen zijn borstkas meer dan genoeg.

Het beste moment:

De charme van Buddy Guy zit in zijn alwetendheid. "I know what I'm talkin' about" zingt hij en dit straalt hij in alles uit. Met brede glimlach pakt hij de vinger van een beveiligingsbeambte voor een riff en geeft hij zijn snaren over aan de eerste rij in de Nijl voor een stukje gitaarspel.

Het citaat:

Quote

I'm gonna play something so funky you can smell it

Buddy Guy

Hét nummer:

Dat is het nummer van zijn jonge protege Quinn Sullivan, die de laatste 20 minuten van het concert op het podium wordt gehaald en in blues-vorm het sprookje vertelt over zijn liefde voor de gitaar en zijn ontmoeting met "master" Buddy Guy. De 80-jarige veteraan kijkt glimlachend, zo trots als een pauw, toe.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Buddy Guy hoeft niets meer te bewijzen en is daarmee niet bang de spotlights te delen met de jonge honden. Maar als een van de laatste groten van zijn soort heeft hij nog veel te veel lol om de gitaar voorgoed op te hangen.

Ster advertentie
Ster advertentie