Programma

Jeroen spreekt met Limburger Jan die zijn woning moest verlaten door hoog water

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen spreekt met Limburger Jan die zijn woning moest verlaten door hoog water

De Limburgse Jan moest deze week zijn huis verlaten vanwege het hoge water. Jeroen zocht hem op in de sporthal waar hij terecht kon.

Jeroen ging vandaag op pad in Limburg om gedupeerden hun verhaal te laten vertellen. Zo sprak Jeroen met Noortje en Bert die hun zojuist gerenoveerde restaurant onder water zagen lopen. Een andere gedupeerde is Jan. Hij moest donderdagavond zijn huis uit, nadat hij meerdere waarschuwingen kreeg over de waterstand. Hij kon terecht in een sporthal, waar hij op een stretcher mocht slapen. "Ik stond vanmorgen klaar om te vertrekken, en dan krijg je ineens een bericht dat de situatie verergerd is", vertelt Jan.

Luister hieronder naar het verhaal van Jan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

777 liedjes voor Limburg

Om de Limburgers in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken, draait NPO Radio 2 de komende dagen 777 liedjes voor Limburg. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen via de gratis NPO Radio 2 app.

Giro 777

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg. Deze rekening is opgesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Meer informatie: www.giro777.nl

Foto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie