Programma

Jeangu Macrooy over nieuw songfestivalnummer: 'Ik ben heel benieuwd naar de reacties'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy over nieuw songfestivalnummer: 'Ik ben heel benieuwd naar de reacties'

Vanavond is het zover: Jeangu Macrooy presenteert het nieuwe songfestivallied waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen.

"Uiteindelijk een jaar later gaan we een nieuw songfestivalnummer naar buiten brengen", vertelt Jeangu in Aan De Slag!. De zanger primeurt het nummer om 19:00 uur via een livestream op YouTube, Instagram en Facebook.

Anders dan vorig jaar

"We gaan dit jaar, anders dan vorig jaar, beginnen met een liveoptreden. Met band en daar heb ik super veel zin in. Ik hou van live spelen. We gaan ons best doen om er een super goed moment van te maken", vertelt de zanger. "Het wordt gepresenteerd door Cornald Maas en we hebben daarna een Q&A. Het is een hele interactieve livestream." De livestream zal in het Engels plaatsvinden. Jeangu legt uit: "We moeten ook stemmen krijgen uit heel Europa, dus dit is een goede manier om online niet alleen mensen in Nederland te bereiken, maar mensen in heel Europa."

Heeft Bart een primeur?

Vorig jaar zou Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer Grow, maar net als andere terugkerende deelnemers moest de zanger met een nieuw nummer komen. Helaas mag Jeangu nog niet veel vertellen over het songfestivallied. "Vorig jaar is het gelekt, dus dit jaar zijn we extra voorzichtig", vertelt hij. Toch probeert Bart meer informatie over het nummer te achterhalen, want kan hij iets vertellen over het tempo of de lengte van het nummer? Je hoort het hieronder:

Update

Bekijk hieronder de bekendmaking terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live in Muziekcafé

Op zaterdag 6 maart speelt Jeangu Macrooy het songfestivallied voor de eerste keer live op radio in Muziekcafé. Je hoort Muziekcafé op zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie