Programma

Barry van Cornewal over zijn functie als delegatie host

  1. Nieuwschevron right
  2. Barry van Cornewal over zijn functie als delegatie host

Jeroen in de persruimte van Ahoy met Barry van Cornewal, die werkt voor de delegatie van IJsland. Hij vertelt over zijn werk en hoe hij als Nederlander terecht is gekomen bij IJsland.

Barry is tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 delegatie host voor IJsland. Wat houdt dat precies in, vraagt Jeroen zich af. "Je bent de schakel tussen de degelatie en de organisatie. Je ontvangt de delegatie in Nederland en je zorgt dat ze op tijd van het hotel bij de repetitie zijn. Je zorgt dat de delegatie een leuke tijd heeft hier", vertelt Barry. De inzending van IJsland is dit jaar helaas niet live te bewonderen tijdens de tweede halve finale, omdat een van de leden van Daði & Gagnamigdið positief is getest op corona. In plaats daarvan wordt een tape gebruikt die eerder is opgenomen tijdens een repetitie.

Barry is de delegatiehost van IJsland, maar is een Nederlander. Hij vertelt Jeroen hoe hij bij IJsland terecht is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie