Naar homepage
Programma

Frans Bauer reageert op vermeend plagiaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Bauer reageert op vermeend plagiaat

Frans Bauers nieuwe single kwam deze week in opspraak omdat het liedje wel heel erg lijkt op 'Meidengroep' van Kinderen voor Kinderen. Frans reageert nu in Jan-Willem Start Op: "Kan nou eenmaal gebeuren."

Zo breng je je nieuwe single 'Leugentje om Bestwil' uit en zo denken mensen dat je zelf niet helemaal eerlijk bent geweest. Dat is toch helemaal niets voor Frans Bauer? Nee, natuurlijk niet, en dus kwam het vermoeden van plagiaat voor de zanger als een complete verrassing: "Ik heb het ook niet gedaan. Ik heb het liedje niet geschreven. Ik ben de zanger.” Hij kreeg het liedje aan paar maanden geleden van Jeff Weber, de zoon van Marianne Weber. “Op een gegeven moment las ik een berichtje, dat kwam volgens mij ook van NPO Radio 2, dat het zou lijken op ‘Meidengroep’. Nou, dat ga je dan luisteren. Dat heeft de componist ook gedaan. En ja... het kan nou eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust.”

'Niet bezig om dingen te kopiëren'

Frans baalt ervan dat de twee liedjes erg op elkaar lijken, maar neemt componist Jeff niets kwalijk. Zijn vertrouwen in de liedjesschrijver is ook absoluut niet geschaad, aldus de zanger. "Die relatie is nog steeds supergoed. En ook hij is daar natuurlijk ook stuk van. Weet je wat het is: die jongen maakt liedjes en je bent niet bezig om dingen te kopiëren. Die is met heel veel liefde daaraan bezig geweest en heeft nooit de bedoeling gehad om iemand z’n nummer te pikken of hoe je het ook mag noemen", aldus Frans. Afgelopen weekend heeft Jeff contact gezocht met Hans van Hemert, de componist achter 'Meidengroep' en is de lucht geklaard: "Die hebben dat op een leuke manier samen opgelost."

Beluister het hele interview met Frans:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie