Programma

Muziekjournalist Atze de Vrieze duikt in merkwaardige hits in nieuwe podcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekjournalist Atze de Vrieze duikt in merkwaardige hits in nieuwe podcast

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met de nieuwe podcast Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren.

In de podcast vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze (3voor12) de vrolijke verhalen achter bijzondere hits. Hij neemt je in vijf afleveringen mee langs 'Mooi Man' van Mannenkoor Karrespoor, 'Transseksueel' van Ronald, 'One Day Fly' van de Kopspijkers-cabaretiers en 'Alles Naar De Klote' van Euromasters.

'Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht)'

In de eerste aflevering duikt hij in het verhaal van de jaren negentig-hit 'Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht)' van DJ Madman. Wat zeg je tegen een lelijk meisje om indruk te maken? Echt een objectief lelijk meisje, want ja, die bestaan. Gewoon de waarheid? Met die gedachte speelt deze lucky hit van DJ Madman, een witte jongen uit Arnhem die zomaar de grootste hit scoort met een muziekstijl die overwaaide uit de Antillen.

De podcast is te beluisteren op alle bekende podcastplatformen en in de gratis NPO Radio 2 app.

Beluister nu meteen de eerste aflevering:

#1 - DJ Madman - Meisje (Zo Lelijk Als De Nacht) - Weird Hit Wonder

Atze de Vrieze

Atze de Vrieze is redacteur bij VPRO’s muziekplatform 3voor12. Eerder al maakte hij muziekverhalen met Rewind en Wereldhit, twee reeksen waarin Nederlandse muzikanten de geschiedenis in duiken. Ook host hij samen met Niels Aalberts de tweewekelijkse podcast De Machine, waarin zij de belangrijkste nieuwtjes achter de schermen in de muziekwereld bespreken.

Foto: Jelmer de HaasSter advertentie
Ster advertentie