Programma

Katy Perry worstelde met religie en seksualiteit

  1. Nieuwschevron right
  2. Katy Perry worstelde met religie en seksualiteit

Zangeres Katy Perry erkent tijdens haar speech bij een mensenrechtengala dat ze lange tijd moeite had met homoseksualiteit vanwege haar religieuze opvoeding.

Bidden tegen homo's

Afgelopen weekend ontving Katy Perry de National Equality Award, voor haar inzet voor gelijkheid voor met name de LGBT-gemeenschap. Gedurende haar dankwoord (zie de video hieronder) blikte ze terug op haar streng religieuze opvoeding, waarin haar juist werd aangeleerd dat homoseksualiteit verwerpelijk is. "Dus voor het merendeel van mijn onbewuste tienerjaren bad ik dat homoseksualiteit zou verdwijnen op jeugdkampen waar Jezus aanbeden werd", zegt de geroerde zangeres.

Bubbel doorgeprikt

In haar prille carrière nam Katy Perry, onder haar eigen naam Katy Hudson, een album op met religieuze liederen. Hoe meer de dochter van twee protestantse pastors zich in de showbizzwereld begaf, hoe meer ze erachter kwam dat homoseksualiteit niet iets was dat ze hoefde te vrezen. "Dankzij mijn gave kwam ik in aanraking met mensen buiten mijn eigen kringetje en toen werd de bubbel waarin ik leefde doorgeprikt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zoenen met een meisje

Katy zag in dat de angstbeelden die haar aangepraat werden, niet overeenkwamen met de realiteit. "Maar hoe ging ik dat verenigen met het gospelzangeresje dat opgroeide in jeugdkampen waar ze je probeerden te bekeren?" Haar doorbraaksingle 'I Kissed A Girl' was in 2008 een harde breuk met haar religieuze afkomst. "Ik spreek mijn waarheden en ik schilder mijn fantasieën in kleine behapbare popliedjes, bijvoorbeeld: ik zoende met een meisje en ik vond het lekker. Dat is waargebeurd."

Ster advertentie
Ster advertentie