Naar homepage
Programma

Vrijwilliger Martijn gaat niet langs deuren, de deuren komen naar hem toe

  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijwilliger Martijn gaat niet langs deuren, de deuren komen naar hem toe

Martijn is al een aantal jaren collectant voor KWF en gebruikt hiervoor een bijzondere tactiek. Wouter en Frank zoeken hem op.

Martijn is al een aantal jaren collectant voor KWF. Hij heeft zich hiervoor een paar jaar geleden aangemeld. "Yvetta is mijn vrouw en is drieënhalf jaar geleden overleden aan baarmoederhalskanker. Ze is ongeveer drie jaar ziek geweest. Tijdens haar ziekte kwam iemand van KWF langs de deur op zoek naar vrijwilligers en daar heb ik ja op gezegd", legt hij uit.

Efficient collecteren

Martijn is nu wijkhoofd van het centrum van Den Haag en samen met zijn collega en tevens wijkhoofd Pauline collecteert hij bij het station en terrassen. Weet hij veel op te halen? "Per uur ongeveer honderd euro", legt Martijn uit. Wat is zijn tactiek? "Niet loslaten", vertelt hij lachend. "Ik ga bij de deur staan en dan als er een intercity aankomt dan komt er een hele stroom mensen uit en uit die stroom pak je van één iemand een blik. En dan loop je een beetje mee."

De eerste jaren heeft Martijn ook gecollecteerd door langs de deuren te gaan, maar nu pakt hij het anders aan. Waarom?

NPO Radio 2 steunt van maandag 2 t/m vrijdag 6 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie NPO Radio 2 – 100 uur voor KWF. Alle dj’s maken onder aanvoering van Rob Stenders de Collectebonanza. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie