Programma

André van Duin over Heel Holland Bakt

  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin over Heel Holland Bakt

Tijdens een bezoekje aan Gijs vertelt André van Duin honderduit over Heel Holland Bakt.

Populariteit

Miljoenen mensen kijken naar Heel Holland Bakt en de presentatie ligt in de handen van niemand minder dan André van Duin. Samen met Gijs praat hij over het programma. André heeft niet het gevoel dat het programma iets bijdraagt aan zijn populariteit onder jongeren. "Ik ben gewoon nog best bekend bij de jongere generatie, want op YouTube staan allerlei filmpjes en ouders laten die weer aan hun kinderen zien." Verbazen doet het hem nog wel! "Ik had niet verwacht dat ik langer dan vijftig jaar mee zou gaan. Wel heel blij mee!"

Smaakt naar meer

De terugblik van het programma is nieuw. Onder de naam 'Smaakt naar meer' kijken ze terug naar bloopers en babbelen ze bij. "Het is een beetje zoals je 's ochtends kletst bij het koffieapparaat," vindt André van Duin. Hij krijgt wel vaak de vraag waar de taarten blijven na de uitzending. "We zijn natuurlijk met een hele grote ploeg bij de uitzending! Iedereen proeft wel een stukje."
Wat gebeurt er met het gebak van Heel Holland Bakt? Lees het hier!

Martine Bijl

André nam de presentatie in het najaar van 2016 over van Martine Bijl, die herstellende is van een Sub Arachnoïdale Bloeding. "Momenteel gaat het heel goed met haar, maar zo'n heel programma kan ze nog niet aan. Het is ook wel zwaar in de zin dat er veel tijd in gaat zitten. Je moet daar om negen uur 's ochtends zijn en de opnames duren tot zes of zeven. Veel wachten tussendoor, want taarten kun je niet opjutten. Ik hoop van ganser harte dan ze snel terugkomt!"

Beluister het gesprek hieronder.

André van Duin: "Die taart kun je niet opjutten, het is veel wachten"

Gijs 2.0
Dj: Gijs Staverman
Elke werkdag tussen 12.00 en 14.00

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie