Programma

Minister Stef Blok: 'Nederland wordt nu niet met scheve ogen aangekeken'

  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Stef Blok: 'Nederland wordt nu niet met scheve ogen aangekeken'

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering geen Derde Kamer met Lars, want die is helaas ziek. Wél gaat Wouter op werkbezoek bij Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken. Zij bespreken samen hoe hij en zijn ministerie werkt in coronatijd. De minister was verantwoordelijk voor het naar huis brengen van alle gestrande Nederlanders in het buitenland. Hoe kwam deze enorme actie tot stand? Was het ministerie wel voorbereid op deze crisis?

Zomervakanties

Daarnaast heeft het advies van het ministerie invloed op onze zomervakanties. Sinds vorige week weten we dat we weer binnen de EU mogen gaan reizen, maar niet naar alle landen. Met welke omstandigheden moet je rekening houden als je naar het buitenland gaat? Er worden ten slotte geen repatriëringsvluchten meer georganiseerd.

Sfeer binnen de EU

Verder praten Wouter en Stef Blok over de sfeer binnen de EU en hoe de minister zijn baan beleeft. Hoe gaan de overleggen nu tussen de EU-ministers? Is het wat gezelliger geworden? Ook spreken ze over het minister zijn, want dit heeft soms best heftige kanten. Hoe gaat hij hiermee om? Dat en meer in deze Derde Kamer!

#20 - DE DERDE KAMER met Stef Blok (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie