Programma

De week van Dave Grohl

  1. Nieuwschevron right
  2. De week van Dave Grohl

De Amerikaanse rockband Foo Fighters vervolgde zijn Broken Leg Tour deze week met optredens in Cesena en Amsterdam. We volgden Dave Grohl deze week.

Maandag 2 november

Speciaal voor het optreden van Foo Fighters in de Ziggo Dome heeft de Britse illustrator Jemma Treweek een concertposter ontworpen in art nouveau-stijl. Eerder maakte ze Jugenstil-posters voor bands als Queens Of The Stone Age en British Sea Power. Alle tourposters van Foo Fighters worden in Parijs tentoongesteld.

Foo Fighters poster Ziggo Dome.jpg

Dinsdag 3 november

Er verschijnt een cryptische boodschap op de website van de Foo Fighters: "The wish is drawn inside..." Ook wordt er op de homepage afgeteld naar een aankondiging die volgt op 22 november, kort na de huidige tournee van de band. Fans speculeren dat er een nieuwe reeks komt in de Sonic Highways-documentaireserie of een nieuwe tournee. Het gebouw op de foto is een hotel in Austin, Texas.

http://foofighters.com

Posted by Foo Fighters on dinsdag 3 november 2015


Dinsdag is een druk dagje voor Dave Grohl en zijn vrinden, want ze treden voor het eerst op in Cesena in Italië. Ze geven daar een concert omdat eerder dat jaar duizend muzikanten uit de stad een liveregistratie maakten van het nummer 'Learn To Fly'. Eerst is er een persconferentie met de bandleden...

Foo Fighters persco.jpg

En dan is er het concert. Het dak gaat eraf, zoals je kunt zien op de beelden hieronder.

Woensdag 4 november

Tijdens de afterparty in Cesena, in de nacht van dinsdag op woensdag, nodigt Grohl een paar van de muzikanten uit die 'Learning To Fly' speelde in de video die viral ging.

Donderdag 5 november

In juni viel Dave Grohl in Zweden van het podium, waardoor het optreden op Pinkpop moest worden afgezegd. Foo Fighters maakt dat donderdag uitgebreid goed met een concert in de Ziggo Dome, maar tijdens de opening blijft het doek dat omlaag moet vallen, een tijdje steken. "Dit gaan we vast lang onthouden", moppert Dave.

Ster advertentie
Ster advertentie