Programma

Journalist Ton F. van Dijk: 'Ben best mild over Rutte maar hij moet wel weg'

  1. Nieuwschevron right
  2. Journalist Ton F. van Dijk: 'Ben best mild over Rutte maar hij moet wel weg'

In een nieuwe aflevering van de PowNed-podcast Op z'n Kop praten Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen met journalist Ton F. van Dijk

"Mark Rutte past al tien jaar op de winkel die Nederland heet en dat is een behoorlijke tijd, dus het is hoog tijd dat hij eens op krast. De baas kan immers nog zo leuk en capabel zijn, een frisse wind is altijd goed", vertellen Marianne en Rick. Dit geldt zeker voor de politiek, betoogt journalist Ton F. van Dijk in de nieuwe aflevering van de PowNed-podcast Op z'n Kop met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen. "Er wordt momenteel een status quo in stand gehouden met ministers die weinig bestuurlijke ervaring hebben, Rutte's partij die naar het politieke midden is verschoven (en ineens met iedereen wil regeren) en waar kritische Kamerleden worden weggewerkt."

Overheid te vertrouwen?

"Ondertussen voelen burgers zich niet meer gehoord en spelen er allerlei dingen in de samenleving die misschien een ander antwoord behoeven. Dit is natuurlijk te zien in alle heisa rondom Pieter Omtzigt", is te horen in de aflevering van Op z'n Kop. "Omtzigt heeft een affaire boven tafel gekregen die van een omvang is waarbij je bijna niks kunt voorstellen. Hij laat zien dat de overheid op bepaalde punten niet te vertrouwen is." En wat gebeurt er dan met hem? Hij wordt eigenlijk als een soort 'psychiatrische patiënt' weggezet.

Benieuwd wat hij nog meer te vertellen heeft? Luister hier naar het hele gesprek met Ton F. van Dijk hieronder:

#23 - OP Z'N KOP! met journalist Ton F. van Dijk - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: PowNed

Ster advertentie
Ster advertentie