Programma

Drum-'n-bass drummer Beanie Bhebhe deelt rake en snelle klappen uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Drum-'n-bass drummer Beanie Bhebhe deelt rake en snelle klappen uit

Elke week zet Emmely een bekende drummer in het zonnetje in Het Oor Wil Ook Wat. Deze week is dat drum-'n-bass drummer Beanie Bhebhe, bekend van Rudimental.

De drum-'n-bass afdeling is een speciale tak van sport. Zelden horen we over bekende drummers uit het genre, maar dit is toch wel een belangrijke. Beanie Bhebhe is de drummer van Rudimental, een van de bekendste mainstream drum-'n-bass acts. Ook tourde hij onder andere met Gabriella Cilmi en schreef hij muziek voor Paloma Faith en Nile Rodgers.

Altijd relaxed

Beanie groeide op in een muzikaal gezin in het Britse Milton Keynes. In de kerk om de hoek kijkt hij met veel fascinatie elke zondag naar de drummer achter het koor en zo begint het eigenlijk. Beanie drumt niet alleen, hij speelt piano, gitaar en schrijft nummers, maar spelend valt hij het meest op. Live op het podium en in de studio weet 'ie zich in de meest diverse genres en stijlen van zijn beste kant te laten horen. Hij brengt met heel veel energie, rake, snelle klappen, maar altijd in een relaxte houding achter zijn drumkit. Geen stijve ledematen en geen teken van verkramping. Waarschijnlijk komt dat omdat hij vooral veel plezier beleeft tijdens het spelen en er geen stress in het spel is.

Rudimental maakt ook gebruik van een drumcomputer. Benieuwd hoe dat samengaat met Beanies werk? Check dan het fragment hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie