Programma

Jan-Willem Start Op! is de eerste radioshow met een adoptiedier

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! is de eerste radioshow met een adoptiedier

Sinds vanochtend is Jan-Willem Start Op! het eerste radioprogramma met een adoptiedier. Jan-Willem en Jeroen maakten de adoptie van struisvogels Patty en Henny officieel in een gesprek met Wimer Visbeek van Sanjes Safari.

Voor dierentuinen is de lockdown ook geen makkelijke tijd, maar het maakt ze wel creatief. Zo is Sanjes Safari in het Friese Veenwouden begonnen met de actie 'Adopteer een dier'. Mensen kunnen door een dier te adopteren de dierentuin helpen om de vaste lasten te kunnen betalen. De actie is een groot succes, want inmiddels zijn meer dan honderd dieren geadopteerd. Je kunt er onder andere kangoeroes, uilen, kamelen en struisvogels adopteren.

Struisvogels Patty en Henny

Er is echter één probleem: een aantal dieren zijn erg onpopulair en krijgen weinig donaties. "Dan hebben we het over de struisvogels en de rode ibis", legt eigenaar Wimer Visbeek uit. "Ik snap het ook niet, maar mensen voelen daar toch wat minder bij, denk ik." Dat raakt Jan-Willem en Jeroen en daarom hebben ze besloten om twee struisvogels van de dierentuin te adopteren. "Dan worden we het eerste radioprogramma met een adoptiedier", laat Jan-Willem weten. Hij vraagt zich af of de struisvogels al een naam hebben. "Jazeker, Patty en Henny", zegt Visbeek.

Jan-Willem en Jeroen kiezen voor de 'deluxe' adoptie. Benieuwd wat dat inhoudt? Bekijk het fragment:​

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Sanjes Safari

Ster advertentie
Ster advertentie