Programma

De man achter 'Angels' van Robbie Williams

  1. Nieuwschevron right
  2. De man achter 'Angels' van Robbie Williams

Je denkt misschien dat Robbie Williams 'Angels' samen met kompaan Guy Chambers geschreven heeft, maar er is nog een derde man in het spel.

Ierse pub

Het is 1995 als Robbie de band Take That verlaat en ervoor kiest om zich volledig op zijn solocarrière te richten. Die keuze is in het begin niet zo'n succes en zijn solodroom komt even tot stilstand. Totdat Williams tijdens de kerstperiode van 1996 de Ier Ray Heffernan ontmoet in een pub in Dublin. De twee drinken een aantal biertjes en eindigen bij Heffernan thuis. Daar doen ze een poging tot het schrijven van een nummer."Ik had een nummer geschreven in Parijs genaamd 'An Angel Instead' en Robbie vond het erg goed. We hebben vervolgens aan dit nummer verder gewerkt."

Het paranormale

In een openhartig interview in 2006 vertelt Heffernan over het ontstaan van de plaat. Hij zegt dat hij het nummer heeft geschreven over zijn dochter, die tijdens haar geboorte is overleden in een ziekenhuis in de Ierse hoofdstad. Volgens hem gaat het over een engel die waakt over zijn dochter. Williams zegt daarentegen in 2009 tegen The Daily Telegraph dat de tekst gaat over zijn fascinatie voor het paranormale. "Angels gaat niet over iemand, het gaat over de gedachten dat geliefden die uit ons leven zijn verdwenen terugkomen en op je letten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Dublin nemen Williams en Heffernan een eerste versie op. Volgens Heffernan gaat Williams daarna naar Engeland en verliezen ze elkaar uit het oog. Guy Chambers heeft de tekst getransformeerd tot de uiteindelijke versie en de single belandt op het nieuwe album van Robbie.

Hoogste

Heffernans' naam wordt niet als medeschrijver vernoemd en hij ontvangt slechts £ 7,500 voor de hit, terwijl het nummer zeven miljoen euro opbrengt. Het is uiteindelijk kerstmis ​1997 als 'Angels' uitkomt. De single staat op het album Life Thru A Lens, waar eerder de nummers 'Lazy Days', 'South Of Border' en 'Old Before I Die' van zijn uitgekomen. Williams staat in 2018 met zes nummers in de Top 2000, waarvan 'Angels' de hoogste notering heeft op 76.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie