Programma

David Bowie trapt Glass Spider Tour af in De Kuip in 1987

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie trapt Glass Spider Tour af in De Kuip in 1987

David Bowie trapt in 1987 zijn Europese Glass Spider Tour af in de Rotterdamse Kuip, waar hij twee avonden achter elkaar optreedt. Zo’n honderdduizend fans woonden de concerten bij.

De tour werd gehouden ter promotie van Bowies album Never Let Me Down. De tournee begon in het Feijenoord Stadion, ook wel De Kuip, in Rotterdam en eindigde in Turijn, Italië. In 1987 was het tot dan toe zijn grootste tour ooit, met wereldwijd meer dan zes miljoen bezoekers. Toch was er veel kritiek op de tour: hij zou te groot en te pretentieus zijn geweest.

Spin in een web

In een oud nieuwsbulletin van de dag van het eerste optreden is te zien hoe Bowie als een spin uit een web naar beneden wordt laten zakken. Zoals de voice-over van het item al zegt: "Het is vaak meer theater en show dan muziek, maar daar zijn de fans dan ook voor gekomen." Bowie heeft in ieder geval alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke performance neer te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

David Bowie in de Top 2000

David Bowie staat in 2019 maar liefst 23 keer in de Top 2000, waarvan 'Heroes' de hoogste notering is op nummer 27. Benieuwd hoe David Bowie door de jaren heen is gestegen en gedaald in de Top 2000? Bekijk de statistieken door de jaren heen.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie