Programma
KRO-NCRV

Saskia Belleman over de Tindermoord: ‘Voor hem was zij zijn droomvrouw'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Saskia Belleman over de Tindermoord: ‘Voor hem was zij zijn droomvrouw'

Dinsdag stond de 27-jarige Thomas R. voor de rechtbank. Hij wordt verdacht van de moord op Mieke Oort, die hij ontmoet had via Tinder. Ruud belt tijdens De Wild In De Middag met rechtbankverslaggever Saskia Belleman, die aanwezig was bij de zaak.

Saskia legt uit wat er nou gebeurd is in deze zaak: “Thomas R. leerde Mieke Oort kennen via Tinder. Ze spraken een aantal keer af en voor hem was zij zijn droomvrouw, terwijl zij er anders in stond. Mieke gaf vanaf het begin aan dat zij geen relatie met hem wilde, maar hij heeft eigenlijk ieder signaal dat zij gaf op een voor hem positieve manier geïnterpreteerd."

"Uiteindelijk, toen hij erachter kwam dat zij een relatie had met een andere jongen, heeft hij waarschijnlijk besloten: dan moet zij misschien maar dood. Dat heeft hij overigens niet gezegd, hij geeft aan alleen maar met haar te willen gaan praten en haar te intimideren met een mes dat hij had meegenomen. Het is er uiteindelijk op uitgedraaid dat hij niet met haar heeft gepraat, maar haar onmiddellijk heeft doodgestoken", vertelt Saskia.

Jaloezie

Volgens Saskia was er in dit geval geen sprake van een psychose, maar wel dat deze man een kwetsbare mentale gezondheid heeft. “In zijn vroege jeugd is hij gediagnosticeerd met PDD-NOS, ADHD en een Autisme Spectrum Stoornis. Hierdoor interpreteerde hij signalen die mensen hem gaven verkeerd. Alles wat Thomas R. deed, kwam voort uit jaloezie en kennelijk had hij door dat er kapers op de kust waren. Daarom is hij haar gevolgd, heeft hij een GPS-tracker aan haar fiets gehangen en haar huis gefilmd. Mieke heeft destijds ook gevraagd om een contactverbod bij de wijkagent, maar die vond dat allemaal niet ernstig genoeg, met dit als gevolg", aldus Saskia.

Saskia vertelt ook wat de nabestaanden zeiden tijdens hun spreekrecht. Bekijk hiervoor het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie