Programma

Nick & Simon brengen documentaire over nieuw album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon brengen documentaire over nieuw album uit

Begin november hebben Nick & Simon het album NSG, oftewel Nick & Simon & Garfunkel uitgebracht. Een maand later kunnen fans ook de weg naar het album toe bekijken dankzij een documentaire.

"Een Nederlandstalig album dat geïnspireerd is op de sound van onze iconische helden, maar op onze eigen wijze", aldus de mannen in augustus. Een maand na het uitbrengen van het album mogen de mannen er ook een documentaire aan toevoegen. "Eindelijk mogen we het bekendmaken! We zijn de eerste artiesten in Nederland met een eigen docu op Amazon Prime", schrijven de Volendamse zangers op Instagram. De documentaire, geregisseerd door Tim Toorman, laat het creatieproces zien van het album NSG.

Nick & Simon in L.A.

Het is geen verrassing dat Nick & Simon hebben gekozen voor de sound van Simon & Garfunkel. Begin 2020 maakte het duo samen met Kees Tol het televisieprogramma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound, waarin ze afreizen naar de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon: New York. Naast het televisieprogramma kunnen fans nu ook het proces van het schrijven van NSG zien dankzij de documentaire Nick & Simon in L.A.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul Simon reageert op een optreden van Nick & Simon

Simon & Garfunkel zijn de grote voorbeelden voor Nick & Simon. Het was daarom ook een bijzondere verrassing toen Paul Simon in september een compliment gaf aan het Volendamse duo. De mannen hadden begin tijdens een show in Brielle een aantal nummers van Simon & Garfunkel gecoverd. "Ik zag een video van jullie optreden en het klonk erg goed. Het klonk als Simon & Garfunkel", aldus Paul Simon. Bekijk de video hier.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie