Programma

Verslag van Alpe d'HuZes

  1. Nieuwschevron right
  2. Verslag van Alpe d'HuZes

Deze week hoor je live vanuit Frankrijk alles over de Alpe d'HuZes 2014 in Knooppunt Kranenbarg.

Live vanuit Frankrijk

Bert Kranenbarg en zijn team vertrokken afgelopen zaterdag naar Frankrijk. Daar ontvangt hij dagelijks gasten met een bijzonder verhaal. Daarnaast fietst Knooppunt Kranenbarg live mee met het team van Pim (9 jaar oud) die door voormalig profrenner Erik Breukink getraind wordt. De opa en oma van Pim zijn trots.

Sonja Bakker

Afvalgoeroe Sonja Bakker doet ook mee en vertelt hoe ze zich heeft voorbereid en Bert neemt een kijkje in haar koelkast. Tijdens een wandeling met de DJ legt Bakker uit waarom zij meedoet aan de zware tocht.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligster Cindy legt uit wat haar taken zijn op de Alpe d'Huzes .Een andere vrijwilligser is Bianca, zij vertelt welke mensen zich hebben opgegeven.

Even wennen

Jan Verhagen is restauranteigenaar in Bourg d'Oisans en heeft de inzamelingsactie vanaf het begin meegemaakt, hij vertelde hoe de inwoners in het begin nog even moesten wennen aan de Alpe d'Huzes.

Deelnemers

Tom doet onderzoek naar lymfeklierkanker en wilde weleens voelen wat alle deelnemers voelen. Jurgen fietst voor de eerste keer mee en Wouter misschien voor het laatst, hij is ziek. De 'playmates' van team Simone fietsen voor een heel dierbaar persoon. Mochten de deelnemers te maken krijgen met fietsproblemen, dan kunnen zij terecht bij fietsenmaker Jeroen. Voor wat extra energie moeten ze bij de vrijwillige pannenkoekenbakkers zijn.

Caroline Tensen

Caroline Tensen presenteert een speciale uitzending over de Alpe d'Huzes. Zij wenst alle deelnemers veel succes.

Over Alpe d'HuZes

Op 5 juni beklimmen duizenden deelnemers de Alpe d’HuZes in Frankrijk tijdens de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ halen de deelnemers geld op voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar onstond er ophef over de declaraties van een initiatiefnemer. Inmiddels zijn de declaraties verklaard, maar er doen wel minder mensen mee. En dat maakt de deelnemers die wel meedoen extra fanatiek volgens Bert.

Foto's

En er zijn natuurlijk ook foto's.

Beluister de hoogtepunten van vorig jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie